20 C
Пловдив
20 април, 2021

Кметът Здравко Димитров остана доволен от напредъка на ст. „Христо Ботев“, до месец стартира и строежът на „Локомотив“

Вижте още

Последвай ни

17,735FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Доволен от днешната си проверка на дейностите по двата стадиона остана кметът на Община Пловдив Здравко Димитров. Заедно със своя заместник той посети първо „Христо Ботев“ и за пореден път се увери, че там се работи с бързи темпове и строителството значително е напреднало.

„При предишната ни проверка тази трибуна (северната) я нямаше, виждам, че вече изграждате и централната. Седалките са налични, на склад са под бройка, там е и електронното табло. Тепърва ще стане ясно дали отговарят на изискванията. Ако не отговарят – питайте този, който ги е закупил”, коментира кметът. Той подчерта, че ще се търсят още средства, за да се довърши изцяло стадионът. По проект има над 600 паркоместа около съоръжението, но се обмисля и построяването на многоетажен в близост.

След това градоначалникът отиде и на стадиона в „Лаута“, където бе посрещнат от спортния директор на клуба Георги Иванов. Минути по-късно пристигна и Живко Желев, управителят на фирмата-изпълнител „Рудин“ ООД. Той обясни, че стартът на строежа на трибуна „Бесика“ ще бъде даден до месец. „Минно-геоложките проучвания приключиха, в момента текат съгласувателни процедури. Веднага след тях внасяме проекта и когато получим Акт 2 и Акт 3, стартираме строежа на „Бесика“, заяви Желев.

„Започвайте, ние няма да ви забавим и минута. „“ играе добре, надигра категорично лидера „“ и предвиждам успех над „Етър“ с 2:1 или 3:1“, каза Здравко Димитров и се поинтересува дали отпуснатата сума ще стигне за планираното строителство. Живко Желев увери, че няма притеснения за недостиг и всичко, което е планирано на този етап, ще бъде изпълнено.

Легендата на черно-белите се присъедини към групата и в началото изрази съмнение, че няма да дочака построяването на стадиона. След минути обаче клубната икона поговори с кмета и Георги Иванов, които го успокоиха, че до месец ще види старата на строителните дейности на северната трибуна.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив