Новини Пловдив

Вмро Пловдив Издигна Ангел Джамбазки Да Води Евролистата

877Прегледа
Оценете това

Теми от местната и националната политика бяха обсъдени на общо събрание на пловдивската организация на ВМРО, провело се в галерия „Ромфея“. Най-важното гласуване бе да бъде издигнат досегашният представител на организацията в Европейския парламент Ангел Джамбазки за водач на листата на предстоящите евроизбори. Кандидатурата му бе приета с пълно мнозинство от всичките около 200 присъстващи членове на организацията.

Мотивите за номинацията на Джамбазки бяха много: борбата му срещу рестриктивните мерки, предложени в пакта „Мобилност“ от френския президент Е. Макрон; усилията на Джамбазки за затваряне на външните граници на ЕС; позицията, която той отстоява срещу двойния стандарт в ЕС.

Председателят на ВМРО Борислав Инчев изтъкна, че Ангел Джамбазки е най-разпознаваемият български евродепутат, като изброи няколко неоспорими факта според официални данни от ЕС:

№ 1 по активност сред българските евродепутати в Европейския парламент

№ 4 по  активност в парламентарната група на Европейските консерватори и  реформисти

№ 9 по активност сред всички 751 депутати в Европейския парламент

Също така Джамбазки е направил 987 изказвания в парламентарна зала и 212 институционални предложения за резолюции, както и е отправил 89 въпроса, изискващи писмен отговор. Като т. нар. докладчик в сянка е изготвил 65 доклада и 70 становища.

„От избора на Ангел Джамбазки зависи каква Европа ще изберем. Европа на отечествата или Европа на джендъра?“, подчерта в изказването си пловдивският лидер на ВМРО Борислав Инчев.

Коментари

Забелязано в Пловдив
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар