20 C
Пловдив
17 април, 2021

Общинската болница в готовност за британския щам

По 1500 PCR теста месечно правят в МБАЛ „“. Завършва изграждането на кислородната инсталация, общинската болница в готовност за британския щам.

Вижте още

Последвай ни

17,715FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

По близо 1500 теста на месец правят в общинската МБАЛ „Свети Мина“ след разкриването на референтна микробиологична лаборатория през ноември миналата година, съобщи управителят на лечебното заведение проф. д-р .

Това е първата специализирана лаборатория в общинска болница, която бе оборудвана и започна да функционира в разгара на втората вълна на пандемията, а цената на теста е 100 лв.

Проф. Петров увери, че МБАЛ „Свети Мина“ е напълно оборудвана и готова за прием на пациенти с оглед на увеличената заболеваемост в последно време от британския щам на . Още миналата седмица леглата в COVID отделението бяха увеличени двойно – от 30 на 60, като в болницата се лекуват леки и средно тежки случаи на заболели. Не е реалистично леглата да се увеличават повече от това, тъй като болницата отново ще се изправи пред проблеми с персонала.

„В момента в отделението работят 7 , 10 медицински сестри, петима санитари и петима “, каза още проф. Петров. Той поясни, че към настоящия момент 20 от леглата са заети. Кислородната инсталация, която се изгражда с дарения, е пред завършване и пускане.

МБАЛ „Свети Мина“ ще отвори отново „зелените коридори“ за желаещите да се имунизират, веднага щом се получат количества от ваксините. На първия етаж на лечебното заведение има обособен специален кабинет за тази цел.
Пред стартиране е и най-новото отделение в болницата – това по ревматология. В него ще работят четирима специалисти и един лекар без специалност. Все още обаче вървят процедурите по сключване на с , която да отпусне средства по тази клинична пътека.

ВИЖ ОЩЕ :  Д-р Тихомир Дерменджиев поема управлението на КОЦ-Пловдив до провеждането на конкурс за титуляр
ВИЖ ОЩЕ :  Каназирева: Най-ценният опит, който получих, бе тук, в Областна администрация Ще продължа да отстоявам обществения интерес

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

С японски вишни и кълбовиден ясен разкрасиха два парка в район Южен

С 10 японски вишни се увеличи зеленината в парка до ул. „Георги Кондолов“, който е сред най-предпочитаните места за...

Още новини от Пловдив