fbpx
20 C
Пловдив
7 март, 2021

Под 0,2% са положителните антигенни тестове на учителите в Пловдив

Вижте още

Млади еколози и пътни полицаи засадиха заедно дръвче в двора на ОУ „ Христо Ботев“ в Крумово

Стартът на инициативата „Да пазим живота и да създаваме живот , бе даден само преди няколко седмици от директора...

По предложение на Съюз за Пловдив и Кауза Пловдив – Общината ще строи ОДЗ в кв. „Съдийски“ и ясли в Кючук Париж

Важни за града инфраструктурни проекти са осигурени с финансиране в общинския бюджет за 2021 г. по предложение на съветниците...

Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

"Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне. Все пак живеем...

Последвай ни

16,869ФеновеХаресва ми
4,240АбонатаАбонирайте се
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Под 0,2% са положителните антигенни тестове на персонала в общинските в . Това показват данните при изследвани 78% от педагогическия и 33 на сто от непедагогическия персонал, съобщиха от дирекция „“ в общината. Далите положителни тестове са от различни пловдивски и са поставени под карантина.

„Резултатите за нас са много обнадеждаващи, защото от всичките тествани 2221 учители, само при четирима, тестът е бил положителен, което означава, че преподавателите са здрави и може да започне нормален учебен процес след 4 февруари“, коментира , началник отдел „Образование“ в Община Пловдив.

Пловдив е първият град в страната, в който започна изследване на учителите за с бързи антигенни тестове ввъ . Тази седмица те продължават основно сред непедагогическия персонал.

Организацията във всички 52 училища е направена от Община Пловдив и районните администрации със съдействието и методическата помощ на -Пловдив.

Припомняме, че с цел надеждност на резултатите предварително беше извършено обучение от РЗИ-Пловдив на всички медицински специалисти, работещи в здравните кабинети в училищата.

Новини от Пловдив

Млади еколози и пътни полицаи засадиха заедно дръвче в двора на ОУ „ Христо Ботев“ в Крумово

Стартът на инициативата „Да пазим живота и да създаваме живот , бе даден само преди няколко седмици от директора...

Още новини от Пловдив