20 C
Пловдив
20 април, 2021

Спортният диспансер предлага рехабилитация по домовете

Вижте още

Последвай ни

17,735FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Мобилна рехабилитация за възрастни и обездвижени пациенти въвежда Медицински център „Рехабилитация и спортна медицина – “ МЦРСМ-1 Пловдив, бившия Спортен диспансер. Иновативната услуга е част от пакета противоепидемични , които лечебното заведение реализира успешно, заяви управителят на общинското лечебно заведение д-р .

Насочена е към обездвижени пациенти – след инсулт, операция на гръбнак или тазобедрена става, но също така и при политравми и дълго обездвижване, включително и след интензивно лечение на инфекция.

Реализацията на услугата стана възможна, благодарение на един уникален апарат за мобилна физиотерапия, който извършва магнитотерапия, ултразвукова терапия и електротерапия с 5-6 различни вариации на ток с над 65 програми за всякакъв вид заболявания, каза той.

Според д-р Глигоров рехабилитацията в домашни условия е още един опит за промяна на концепцията на лечебното заведение, която значително облекчава и близките на болните. Няма да се налага да бъдат транспортират до центъра. Мобилен екип с необходимата екипировка ще ги посещава на място.

За да бъдат обслужени в дома си, пациентите или техните близки, трябва да се запишат на телефона на МЦРСМ за мобилна рехабилитация – . Определят им се дата и час за преглед от лекар специалист в присъствие на рехабилитатор в центъра или в домашни условия. Физиотерапевтът назначава индивидуална програма, която съдържа необходимите кинезитерапевтични комплекси, дихателни упражнения, физиотерапевтични процедури и др. Предписанието на лекаря се изпълнява от рехабилитатора.

За наше съжаление тази услуга не се покрива от и ще бъде заплащана от пациентите, съгласно утвърдения ценоразпис на дружеството, отбеляза д-р Глигоров. Затова екипът ще бъде оборудван с мобилен касов апарат и всяка от процедурите ще бъде таксувана на място, съгласно предписания комплекс за деня. При необходимост медиците ще правят и допълнителни услуги по-желание на пациента, като масаж или мануални техники, които са препоръчителни при пациенти с много дълъг период на обездвижване и съпътстващите ги допълнителни усложнения от залежаване и носене на лонгети или гипс.
С мобилната рехабилитация са ангажирани петима млади колеги, които имат желание да работят и да се развиват професионално, убеден съм, че ще допаднат на пациентите, заяви управителят.
За мобилната рехабилитация е необходимо предварително записване на телефоните на МЦРСМ: 032/643902, 032/644049.

ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен
ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив